top of page

איך לשמור על נקיון תבניות שקעים מסיליקון

תמונת הסופר/ת: קרן ארגמןקרן ארגמן

נכון שיש לכן בארון תבניות סיליקון ישנות ודביקות? לצערי – לבעיה הזו לא מצאתי פתרון מספק. אחרי שהשלכתי בעצמי תבניות רבות כאלו, הבנתי שהדרך היחידה היא לטפל בהן נכון מהרגע הראשון, ורק כך הן יישמרו לשנים רבות.

אני משתמשת בתבניות שקעים מסיליקון למגוון מטרות, במגוון גדלים וצורות. למאפינס מתוקים ומלוחים, לקציצות צמחוניות, לקציצות בשריות... למרות שהתבניות שלי אינן ממותגות, הן זולות; ולכן, כביכול, אפשר היה לצפות שלא יישמרו פרפקט לשנים, אבל אני גאה לשתף שיש לי באוסף גם תבניות בנות 4 שנים, שעלו 20 ₪, עובדות ברמה יומיומית! (שזה כמו תבניות בנות 64 בבית נורמלי) ועדיין נראות כמו חדשות. איך? כי אני מקפידה לשמור עליהן לפי המתכון שפיתחתי:

1) לפני כל שימוש יש לוודא שהתבנית יבשה (ולא לחה מהמדיח) ולרסס אותה בספריי שמן – בכיסוי קליל ואחיד. אם יש ספק – עדיף יותר מאשר פחות. 2) אחרי האפייה - להניח למאפים להתקרר למשך 5 דקות לפחות, לפני ששולפים אותם מהתבנית. כך הם יצאו בשלמותם, בקלות, ולא יישארו שאריות בתבנית. 3) לא לאפשר ללכלוך להתייבש, אפילו לרגע, בתבנית – מייד להשרות אותן במים בכיור. 4) רוב הסיכויים שאם תכניסו את התבניות כך למדיח – הן לא יצאו מספיק נקיות, הן צריכות עזרה. אז לאחר שהכלים האחרים הוכנסו למדיח, יש להניח אותן שטוחות בתחתית הכיור, לרסס בספריי לניקוי המטבח. רק אחרי השרייה כזו לרבע שעה לפחות – לשטוף במים ולהכניס למדיח. כך הן אכן יצאו מבריקות. 5) אם הן יוצאות מהמדיח מעט לחות – יש לאפשר להן להתייבש באוויר החופשי, אבל לזמן קצר ככל האפשר (אני ממש מכוונת טיימר, כמו בזמן אפייה בתנור) כי הסיליקון מטבעו לוכד כל גרגר אבק שעף בחלל החדר. 6) לאחר שהתייבשו לחלוטין – לאחסן אותן (אני מאחסנת בזוגות, כי יש לי המון) שטוחות, בתוך שקיות זיפ-לוק אטומות של איקאה. הן לא יכולות להישאר גלויות אפילו בארון הכי אטום ונקי – כי הן פשוט יהפכו דביקות תוך ימים. ככה זה סיליקון. עכשיו הן מוכנות תמיד לשימוש, ויישמרו לכן נקיות לאורך שנים.

המלצות קניה כלליות שלי:

1) קודם כל כדאי לקנות 2-3 מכל סוג, כדי לייעל את הבישול היומיומי.

2) לא לקנות תבניות שקעים ממתכת. הנסיון שלי הבהיר שפשוט אל.

3) לא לקנות שקעים בצורות מורכבות – רוב המאפים לא יצאו מהן טוב וזה סיוט לנקות אותן.

4) בחנויות מתמחות תמצאו בשפע, אבל במחירים מוגזמים (בעיניי).

בנושא הזה, הנסיון הוכיח לי חד-משמעית, שמותג יוקרתי לא מספק שום עדיפות.

ובחיי שחנויות סטוקים זה אחלה!


 
 
 

Comments


קרן מקלילה את המטבח - קרן ארגמן | אימון בישול אישי

Tel: 054-4602059 | keren@cooking-coach.net

© 2017 by Studio OISH

bottom of page