top of page

טריק אוורירי

הידעת? 1: את רוב העוגות הבחושות, העוגיות, המאפינס, והפשטידות - אפשר לערבב בקערה וכף (או מטרפה) בלבד. לפחות כך זה בספרי המתכונים המקלילים שלי. הידעת? 2: עירבוב-יתר יגרום למאפה שלנו לצאת דחוס ולא כייפי. אנחנו רוצות מאפים אוווריריים, בעלי מרקם קליל, גם אם הם מכילים הרבה ירקות/פירות/גבינות. כי אפילו שבתור מקלילות - לא בקטע שלנו להקציף ולהפריד וכאלה... עדיין מגיע לנו ליהנות ממאפה פלאפי, שגם אחרי הקפאה - לא ירגיש דחוס. הנה, תראו את בועות האוויר החמודות שבמאפינס הירקות-גבינות הססגוני שלי: למרות שהכל עורבב ביחד, בקערה וכף; ללא הפרדה, הקצפה וטרחה; בכל זאת = המרקם הקליל שלו ניכר.

הידעת? 3:

עירבוב (ובפרט של מאפים) זו הפעולה שהכי קל לנו לאפשר לילדים, בכל גיל, לעשות במטבח; עירבוב זו גם פעולה שילדים ממש מתלהבים ממנה, ואם זה תלוי בהם - ימשיכו עוד ועוד, ויגיעו לעירבוב-יתר, שמבאס לנו את המאפים. אם יש בבית ילדה עצמאית-דעתנית-נחושה (איך אני אוהבת כאלו!) היא תדרוש "אני בעצמי!" וכנראה שבמקום מרקם חלק ואוורירי, נקבל סוכר שעף מחוץ לקערה, קמח שנותר בתחתיתה, וגושים גושים גושים. ואם יש בבית כמה ילדים? זה מתכון בטוח למריבה סוערת על "מי עירבב יותר". אז כדי להבטיח מאפים אווריריים, צמצום ריבים, ילדים מרוצים והורים רגועים - פיתחתי טריק פשוט למאפים בחושים, שהולך ככה: את 3 העירבובים הראשונים ואת 3 העירבבים האחרונים - רק המבוגרים עושים.

באמצע הילדים מוזמנים לערבב בשמחה.

אם יש ילד/ה 1 – מותר 5 עירבובים.

אם יש 2 ילדים – מותר לכל אחד 3.

את ה"כלל" הזה מציגים לילדים כעובדה חד-משמעית, בדיוק כמו כמויות המרכיבים במתכון. למה רק 2 ביצים? כי כתוב במתכון; למה רק 3 עירבובים? כי כתוב במתכון. ככה כתוב. אז אין ויכוחים. קל!

אגב, כדי להמנע מעירבוב-יתר, גם אתן צריכות לערבב ביעילות:

בתנועה דמויית טורנדו, שמקפידה לאסוף הכל מהדפנות, וגם להגיע לעומק התחתית.

ככל שהערבוב יהיה חזק יותר (הכוונה לכוח, ולא למהירות), נצטרך פחות סיבובים, ולכן המרקם הסופי יהיה חלק ואוורירי, כמו שמגיע לנו!












729 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

コメント


bottom of page