קלתית שמספיקה ל- 2 קישים מרכיבים:
2.5 כוסות קמח
150 מ"ל (3/4 גביע) שמנת חמוצה 15% או 27% (לא פחות)
200 גרם חמאה רכה (לא נוזלית)
חצי כפית מלח
הכנה: לעבד במעבד מזון/מיקסר ולקרר במשך שעה לפחות, בניילון נצמד.
לחלק ל- 2, אפשר להקפיא חצי לשימוש הבא.
לרדד את הבצק בעזרת מערוך מקומח, מעל נייר אפייה מקומח עד שיימתח לגודל מעט גדול מהיקף התבנית, על מנת לכסות גם את השוליים. להפוך את הבצק ולהניח בעדינות בתבנית מקומחת קלות, להדק לתחתית ולדפנות ולסדר יפה. לחתוך בסכין שאריות. מזכירה שכדאי לשמור שאריות קטנות של הבצק, אם נרצה ליצור עיטורים חמודים.
אין צורך לאפות את הקלתית לפני הוספת המלית.
מלית שמתאימה לקיש אחד = חצי מהבצק כמו שכתבתי בפרק 2 על הפשטידות – זוהי תערובת בסיסית = מתכון קבוע של מוצרי חלב-ביצים-קמח, שאליו ניתן להוסיף מגוון אדיר של ירקות ותבלינים (הם יופיעו בפרק הבא).
מרכיבים:
200 מ"ל שמנת לבישול 15% (במיכל קטן יש 250 מ"ל)
2 ביצים
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
4 כפות קמח רגיל (לא תופח, ללא תוספת אבקת אפייה)
אחת מתערובות הירקות והתבלינים שיופיעו בפרק הבא. הכנה: לערבב הכל, למזוג על הקלתית
לאפות כ- 45 דקות בחום של 180°.
לגבינה הצהובה יכולים להיות גיוונים: אפשר להמיר אותה בגבינה 9% שומן. אפשר להמיר חצי ממנה בגבינה מעושנת (הולך נהדר עם פטריות) אפשר להמיר בקשקבל, מוצרלה, גאודה מסוגים שונים.
Comments