top of page

פרק 6: עכשיו הכל מתחבר


מיני-פשטידות זוקיני-גזר-בצל

מרכיבים: לתערובת הגבינות:

250 גבינה לבנה

200 גרם גבינה צהובה מגוררת

1 כוס קמח תופח

2 ביצים

1 כפית שטוחה מלח חצי כפית פלפל שחור לתערובת הירקות:

1 זוקיני גדול שטוף, לא קלוף 2 גזרים קלופים

1 בצל גדול 3 כפות עלי פטרוזיליה או סלרי טריים

חצי כפית מלח + רבע כפית פלפל שחור

הכנה:

מערבבים את תערובת הגבינות קוצצים את הבצל והעלים במיני-סלייסר/מעבד מזון מגררים גס את הגזר והזוקיני מטגנים את הירקות בחום גבוה, עם כף שמן, לזמן קצר, לא עד לריכוך מושלם.

בזמן הטיגון מוסיפים תבלינים.

מערבבים את 2 התערובות ביחד. מרססים בספריי שמן תבנית מאפינס מממלאים כל שקע בתערובת עד לגובה 2/3

אופים ב-180° במשך כ-30 דקות, עד שמשחים. אחסון: במקרר עד שבוע במקפיא עד חצי שנה.



קיש בצל סגול קלתית שמספיקה ל- 2 קישים מרכיבים:

2.5 כוסות קמח

150 מ"ל שמנת חמוצה (3/4 גביע)

200 גרם חמאה רכה (לא נוזלית)

חצי כפית מלח


הכנה: מעבדים במעבד מזון/מיקסר ולקרר במשך שעה לפחות, בניילון נצמד.

מחלקים ל- 2, אפשר להקפיא חצי לשימוש הבא.


מרדדים את הבצק בעזרת מערוך מקומח, מעל נייר אפייה מקומח עד שיימתח לגודל מעט גדול מהיקף התבנית, על מנת לכסות גם את השוליים. הופכים את הבצק ומניחים בעדינות בתבנית מקומחת קלות, מהדקים לתחתית ולדפנות ומסדרים יפה. חותכים בסכין שאריות. אין צורך לאפות את הקלתית לפני הוספת המלית.


מלית שמתאימה לקיש אחד = חצי מהבצק

מרכיבים: לתערובת הגבינות:

200 מ"ל שמנת לבישול 15% (במיכל קטן יש 250 מ"ל)

2 ביצים

150 גרם גבינה צהובה מגוררת

חצי כפית מלח

4 כפות גדושות קמח רגיל (לא תופח, ללא תוספת אבקת אפייה)

לתערובת הבצל: 400 גרם בצל סגול קלוף + בצל קטן נפרד שישמש לעיטור חצי כפית מלח + חצי כפית שבבי צ'ילי יבש גרוס דק עלים מ- 6 גבעולי טימין טרי

הכנה:

קוצצים את הבצלים לקוביות גסות את הבצל הקטן פורסים לטבעות ושומרים בצד. מטגנים במחבת רחבה, עם 2 כפות שמן זית, רק עד שהבצל מתרכך מעט. לא להגיע למצב שהצבע הסגול שלו נעלם. תוך כדי טיגון – מתבלים.

מערבבים הכל. מוזגים על הקלתית. מעטרים את המאפה בטבעות בצל קטן חי (לפני האפייה). אופים כ- 45 דקות בחום של 180°.

אחסון: במקרר עד שבוע במקפיא עד חצי שנה.


פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page