top of page

פרק 5: הירקות


המתכונים שכאן מיועדים להתווסף לתערובות בסיסיות של פשטידה או קיש, אותן הצגתי בפרקים הקודמים. רוב הירקות צריכים לעבור תהליך קצר של בישול חלקי, טיגון או אידוי קלים. יש לכך כמה מטרות: 1) נטרול חלק מהנוזלים (כי כאמור פשטידה רטובה זה לא הקטע שלי) 2) חיזוק טעמי הירקות 3) חיזוק הצבע

פטריות ובצל

מרכיבים: 2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות פרוסות

1 בצל קצוץ לקוביות

חצי כפית מלח + חצי כפית מוסקט טחון + רבע כפית פלפל שחור עלים מ- 6 גבעולי טימין טרי


הכנה:

לטגן את הבצל ב- 2 כפות שמן, עד שהוא מזהיב. לא יותר.

להוסיף את הפטריות ולטגן אותן על אש גבוהה, עד שהן משחימות ומפסיקות להגיר נוזלים. תוך כדי טיגון - לתבל.

הצעות לשדרוג: - להמיר (עד 100 גרם) מהגבינה הצהובה בגאודה מעושנת.

- לפני שמערבבים הכל - לשמור בצד כמה פרוסות יפות של פטריות ולהניח אותן לעיטור מעל המאפה (לפני האפייה).


בטטה וחברים

מרכיבים: 400 גרם בטטה מגוררת בפומפיה גסה. חצי כפית מלח + רבע כפית פלפל שחור עלים מ- 6 גבעולי טימין טרי (לא חובה) אני אוהבת להוסיף לה קצת אקשן, שלא תשעמם. הנה כמה רעיונות:

1) 1-2 כפות עגבניות מיובשות קצוצות – נוצר טעם שמזכיר פיצה ולכן חביב על ילדים

או

2) 2 ארטישוק ירושלמי מגורר – לטעם בוגר ומעט מתוחכם

או

3) 20 זיתי קלמטה קצוצים – לטעם מפתיע שחביב על כולם.


הכנה:

את הבטטה המגוררת מאדים קלות במחבת רחבה, על חום גבוה, עם כף שמן. היא לא צריכה להתרכך לגמרי.


כרישה-שקדים

מרכיבים:

4 כרישות טריות או חצי חבילת סנפרוסט (400 גרם) 100 גרם שקדים משובבים (אלה שנראים כמו גפרורים)

חצי כפית מלח + חצי כפית מוסקט טחון + רבע כפית פלפל שחור עלים מ- 6 גבעולי טימין טרי


הכנה:

כרישה טריה: לקטום את השורש.

לחתוך את החלק העליון של העלים היבשים, עד שמגיעים לחלק הירוק הרענן. לקלף שכבה אחת מהכרישה. לבדוק שאין חול בחלק העליון. לפרוס אותה לפרוסות, טבעות. כרישה טריה ומוקפאת: להרתיח מים בסיר, וכשהם רותחים – לבשל את הכרישה 4 דקות בלבד. לסנן היטב ולסחוט מנוזלים מיותרים. לערבב את שאר המרכיבים. לשמור בצד חופן שקדים, אותם מפזרים מעל המאפה. הם ייקלו בחום התנור ויתקבלו שחומים ופריכים.


בצל סגול

מרכיבים:

400 גרם בצל סגול קלוף + בצל קטן נפרד שישמש לעיטור חצי כפית מלח + חצי כפית שבבי צ'ילי יבש גרוס דק עלים מ- 6 גבעולי טימין טרי



הכנה:

קוצצים את הבצלים לקוביות גסות את הבצל הקטן פורסים לטבעות ושומרים בצד. מטגנים במחבת רחבה, עם 2 כפות שמן זית, רק עד שהבצל מתרכך מעט. לא להגיע למצב שהצבע הסגול שלו נעלם. תוך כדי טיגון – מתבלים.

מערבבים הכל. מעטרים את המאפה בטבעות בצל קטן חי (לפני האפייה).

זוקיני – מתאים במיוחד לפשטידות אישיות

מרכיבים:

2 זוקיני גדולים (זוקיני תמיד עדיף על קישוא. אם אין - 4 קישואים קשים) שטוף, לא קלוף, מגורר גס.

1 בצל גדול קצוץ לקוביות

חצי כפית מלח + רבע כפית פלפל שחור עלים מ- 6 גבעולי טימין טרי, או עשב תיבול אחר שאוהבים

הכנה:

מטגנים את הבצל עד הזהבה.

מוסיפים את הזוקיני לבצל ומטגנים אותם קצת, תוך ערבוב והוספת תבלינים.

מערבבים את כל המרכיבים. ירקות מעורבים – מתאים במיוחד לפשטידות אישיות

מרכיבים:

1 זוקיני גדול שטוף, לא קלוף 2 גזרים קלופים

1 בצל גדול 3 כפות עלי פטרוזיליה או סלרי טריים

חצי כפית מלח + רבע כפית פלפל שחור

הכנה:

קוצצים את הבצל והעלים במיני-סלייסר/מעבד מזון מגררים גס את הגזר והזוקיני מטגנים את הירקות בחום גבוה, עם כף שמן, לזמן קצר, לא עד לריכוך מושלם.

בזמן הטיגון מוסיפים תבלינים.

מערבבים את כל המרכיבים.


ברוקולי-בצל ירוק

מרכיבים:

חצי שקית ברוקולי מוקפא שהופשר – חתוך גס

חצי צרור בצל ירוק קצוץ גס

חצי כפית מלח + רבע כפית פלפל שחור עלים מ- 6 גבעולי טימין טרי, או עשב תיבול אחר שאוהבים

הכנה:

אין צורך לבשל ברוקולי טרי, במקרה הזה – ברוקולי מוקפא (סנפרוסט) שהופשר במקרר או בחוץ, יהיה עדיף. כל הערכים התזונתיים, פחות טרחה. רק לחתוך אותו גס. לשטוף את הבצל הירוק ולייבש אותו היטב במגבות נייר, לקצוץ גס, בלי החלק הלבן. לערבב את כל המרכיבים.

הצעה: כדאי לשמור כמה פרחי ברוקולי קטנים לקישוט הפשטידה.


חצילים קלויים וגבינת צאן – הכי קלה ומיוחדת מרכיבים: חצי צנצנת חצילים קלויים (ממליצה על המותג SERA)

150 גרם גבינת עזים קשה מפוררת חצי כפית פלפל שחור

הכנה:

קלי קלות - רק לערבב הכל. לא להוסיף מלח, בגלל הגבינה.

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page