1) תערובת בסיסית – לא במובן של תחתית המאפה, אלא במובן של מתכון קבוע של גבינות-ביצים-קמח, שאליו ניתן להוסיף מגוון אדיר שלל ירקות ותבלינים, לערבב למקשה אחת ולאפות. 2) מתכון הפשטידה שלי נראה יבש יותר מרוב המתכונים, אבל אני מבטיחה לכן שהוא לא יוצא לחמי בכלל, אלא מאוד עסיסי, כמו עוגה בחושה טובה. אגב, מנסיוני, רוב האנשים שאומרים "איכס" על פשטידה - נתקלו עד עכשיו רק בפשטידות רטובות מדי. מסכנים. בואו נשנה את דעתם :)
3) את הקמח ניתן להמיר בכל קמח שיתאים לכן – קמח כוסמין, מלא, תמי ועוד. אם לא השתמשתן בקמח תופח – הוסיפו חצי שקית (כפית וחצי) אבקת אפייה.
4) גבינה לבנה ניתן להמיר בקוטג'. לתוספת טעם אפשר להמיר בגבינות עם זיתים, חצילים, פלפלים, בצל מטוגן וכו'. 5) גבינה צהובה מגוררת – הכוונה לעמק וחברותיה. אפשר להמיר חצי מהכמות בעמק 9% שומן. אפשר להמיר חצי מהגבינה הצהובה בגבינה מעושנת. אבל לא להגזים. הולך נהדר עם פטריות. 6) גבינות טבעוניות מומלצות: משו, QMAMA.
7) הכמות מתאימה ל-3 תבניות אינגליש קייק, או ל- 20 מאפינס בערך.
מתכון בסיס לפשטידה – אליו מוסיפים אחת מתערובות הירקות שיפורסמו בפרק 5
250 גבינה לבנה
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
1 כוס קמח תופח
2 ביצים
1 כפית שטוחה מלח חצי כפית פלפל שחור
הכנה:
אופים ב-180° במשך כ-40 דקות לתבנית אינגליש קייק או 30 דקות לפשטידות אישיות בתבניות מאפינס, בכל מקרה - עד שמשחים. אחסון: במקרר עד שבוע במקפיא עד חצי שנה.
בפרק הבא: אז מה ההבדל בין פשטידה לקיש? בצק פריך – זה קשה? איך מקלילים קישים? ואיך יוצרים את הקישים הכי יפים ומיוחדים?
コメント